Pier’s Hiem van herberg tot restaurant

Pier’s Hiem bestond al voor 1897, maar kreeg die naam pas na de Tweede Wereldoorlog. Theunis van der Mei werd in 1897 eigenaar van de herberg die toen druk beklant was. Van der Mei was eerder bakker in Beets maar moest om gezondheidsredenen omzien naar wat anders. Dat werd dus de herberg die een verzamelplaats was van boeren die het er van namen na lange werkdagen in de Lege Midden. Voor de herberg stonden kribben met pas gemaaid gras waaraan de paarden zich te goed konden doen.

Oude-foto-Piers-hiem-1920

2 gedachten over “Pier’s Hiem van herberg tot restaurant”

  1. In de vijftiger jaren als tiener vele uurtjes in de veranda doorgebracht met buurjongens en meisjes. Het was een hangplek waar ook het eerste pilsje werd genuttigd en bij slecht weer op de bus werd gewacht, “sMorgens de plaats waar bijeen gekomen werd om op de fiets gezamenlijk naar school te gaan. De twee fietsen zijn waarschijnlijk van de toen alom bekende vaste kroeggangers. Geboren recht tegenover Piershiem net achter het Zilverkanaal waar toen twee huisjes stonden kan ik met weemoed terugdenken aan deze tijd.
    Akko van der Vlugt

  2. Wat geweldig dat het gehele verhaal van het restaurant Pier’s Hiem hier beschreven staat. Nu bekijk je het met een andere blik. Fijn dat op deze manier de geschiedenis bewaard blijft. Wij hebben genoten van de entourage in het restaurant. Op 26 december 2018 hebben we daar voor de eerste keer gegeten, nou dat was werkelijk geweldig. De ontvangst was zo vriendelijke en het buffet zag er prachtig uit. Het eten was heerlijk, we hebben genoten. We hopen dat het nog jaren zo mag door gaan.

    Vriendelijke Groet fam. W. de Jong Ureterp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *